Prave i neprave devojke

Podstaknuta rečenicom jedne devojke na fb u grupi za osobe sa invaliditetom “Prava devojka će pre biti usamljena nego imati avanturu” napisah odgovor ne samo njoj već i onoj sebi od pre 15ak godina koja je isto tako živela u iluzijama, koja se nije usuđivala da ŽIVI, jer je verovala u bajke.

  1. Ne postoje PRAVE I NEPrave devojke. Zaboravi ono što su te učili o dobrim i smernim devojčicama i kako su devojke koje imaju avanture kurve a momci frajeri.
  2. Šta SUŠTINSKI ima loše za bilo koga, posebno za ženu od imanja avanture/avantura? Pretpostavljam da pod avanturom misliš na odnos: ponekad se vidimo i radi sexa.
  3. Kako ćeš zaboga da znaš bilo šta u vezi sa partnerskim odnosima, sexom, uživanjem, ako u glavi imaš neku iluziju pravog i kako pravi muškarac i prava ljubav treba da izgleda… (iz filmova, knjiga)? Pa jel odelo kupuješ a da ga ne probaš i baš se ispostavi –bez probanja da je to ono pravo, savršeno, po tvojoj meri krojeno?
  4. To što sebi uskraćuješ pravo da imaš avanturu, to što imaš u glavi da je LOŠE imati avanturu, samo te čini podložnijom da se sutra razočaraš u nekog jer si ti mislila da je to ljubav a njemu si bila avantura.
  5. Ko kaže da u tom „avantura“ odnosu ne može imati poštovanja, dobrog razgovora, pozitivnih emocija?
  6. Avantura ne treba da se shvati kao “to je nešto za njegove babe zdravlje” tj odnos u kome samo on uživa ..zapravo može da bude odnos u kome ćeš TI kao žena da se izgradiš, da stekneš samopouzdanje, da eksperimentišeš sa svojom seksualnošću, da udovoljavaš sebi. Sve je stvar stava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *