Od svinje do lepotice i zveri

Pre par dana naletim na film o kraljevskoj porodici na čiju naslednicu je neko bacio čini i ona, eto, ima umesto nosa svinjsku njušku ( OSI doduše prolazne prirode) I ona će opet da se pretvori u prelepu devojku kada se uda za nekog plemića!!! Šta koji moj??? Muškarci skidači kletve? Kakva bajka! Mora jadna da se uda da bi opet bila lepa, a ako sam dobro povezala nije ni bitno da li će je taj plemić voleti.
Sirota ukleta lepotica je primala plemiće u kuću, ali se svo vreme skrivala. Imala je ogledalo kroz koje je ona njih videla, a oni nju ne. Pokušavala je na taj način da ih pridobije pričom, svestranošću…jednostavno, da ih zainteresuje iako je nisu videli I na taj način da je prihvate, a posle nekog vremena bi izašla iz anonimnosti I tog momenta muškarci bi vrišteći bežali od nje govoreći da je nakaza iako su je pre toga zgotivili!
Zapitam se… da li je zaista sve u toj spoljašnjoj lepoti…svako teži ka lepom I svako želi da kraj sebe vidi lepo, ali da li je to neophodno za sreću? I najviše me iznervira kad čujem kad neko kaže “znaš nju/njega, desilo mu se to I to, a lep/a je ko andjeo”…a šta da nije lep/a? ?? Onda puj -pik ne važi? Onda ne treba da mi bude žao I da pružim pomoć? Ako nam se neko ne svidi izgledom, da li sve ostale vrline padaju u vodu?
Imala sam podosta veza. Muškarci su čudna “bića” :D… Neke veze su trajale, neke ne…većinu momaka upoznala sam preko društvenih mreža gde bih svaki put vršila experiment ( baš sam djubre jel da?).
Elem… ne bih im odmah rekla za svoj invaliditet, već bih dopustila da me upoznaju kao osobu…zainteresuju se I onda ja ispričam šta imam. Ni jednom nije zasmetalo što je kod mene izazivalo (priznajem) određenu dozu ne poverenja I predrasudu tipa “ne smeta mu jer samo hoće da me odvede u krevet”…prolazili su dani veze, meseci, nekad I godine…nisu me napuštali…iako su me odveli u krevet (ili ja njih).
Onda dvojici nesudjenika kažem osnovne stvari o sebi ne dopustim da priča potraje duže I kažem za svoj invaliditet…nisu više bili zainteresovani jer kad bolje razmisle “nemaju trenutno vremena za vezu” 😀 jasno mi je, ali, hvala im što su iskreni 😀 zbog takvih neuspeha mi nije ni bilo žao. Kad malo bolje razmislimo jare I pare nikad nisu išli zajedno ( osim u jako, jako retkim slučajevima)… Lepa žena, ili lep muškarac misle vrlo često da je lepota dovoljna I odustaju od “rada” na svojoj ličnosti. Dok manje lepe osobe će svoj “nedostatak” da kompenzuju lepim ponašanjem, obrazovanjem, kulturom, duhovitošću. Ukoliko kod nekog vidimo samo mane, ne zaslužujemo ni njegove vrline. Ako sam u očima muškarca ja samo OSI, ne zaslužuje da kraj sebe ima dobru, jaku I poštenu ženu koja će da se potrudi da ga usreći. Da li njima žena treba za korzo, za defile gradom? Da svoje komplekse leče njenom spoljašnjom lepotom, nebitno što nema dve daske u glavi? Da se hvali društvu kakvu žensku ima, bravo…uspeo si u životu…da li je to sreća? Ako mi je neko simpatičan, pametan, duhovit, pažljiv, svakog dana njegov lik će mi postajati lepši. Odličan primer za to su “Lepotica I zver” gde je opet fizički (ne)izgled postavljen u prvi plan.
Poenta života je prihvatiti nečije mane I voleti ih, ljubavlju ih usavršiti, ne osvrtati se na ogovaranje I tuđa mišljenja. Ja sam žena sa invaliditetom, I samo onaj ko će u toj mojoj “mani” da pronađe moju vrlinu, zaslužuje da me ima. Nikad ne prihvatajte manje njego što vi imate da pružite!

Luna L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *